Kanēļa bumbieri

Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas 

1 kg bumbieri

1 gab. kanēļkoka miza

1 tējk. Vaniļas cukurs

1 gab. citrons

300 g cukurs

500 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu. 
  2. Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.
  3. Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās burkās, aizvāko. 
  4. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.

Padoms!

Sīrupam var pievienot Santa Maria karstvīna garšvielu maisījumu.


Dzīvesstils

Uz Ziemellatvija.lv pilno versiju