Kokteiļi ar spēcīgiem dzērieniem un maigām Latvijas ogām!

Tuvojoties rudenim, tradicionāli sāk augt pieprasījums pēc stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem, par ko vasaras tveicē bija mazliet piemirsts, taču augusts mūs vēl arvien turpina lutināt ar vasarīgu laiku un dažādiem Latvijas labumiem, piemēram, sulīgām ogām, kas lieliski iederas izsmalcinātos kokteiļos. Tādēļ piedāvājam apvienot Latvijas melleņu un kazeņu garšas ar spēcīgajām ruma un viskija notīm, radot divus ideālus dzērienus gan atvasaras tveicei, gan rudenīgām novakarēm. 


KAZEŅU - RUMA MOHITO

20190819-1449-kokteilis-2.jpg

Sastāvdaļas (2 glāzēm)

~100 g kazeņu + kazenes rotāšanai

500 ml ingveralus vai medalus 

100 ml ruma

Piparmētru lapas 

Ledus


Pagatavošana:

Liec glāzēs piparmētru lapas, kārtīgi tās saspaidi, lai sāktu izdalīties piparmētru aromāts. Katrā glāzē ieber ~50 g (1 sauju) kazeņu un nedaudz saspaidi arī tās. Piepildi glāzes ar ledu, pielej katrā glāzē pa 50 ml ruma un beigās pievieno alu. Rotā ar kazenēm un pasniedz! 


MELLEŅU - VISKIJA ŠEIKS

20190819-1449-kokteilis-1.jpg

Sastāvdaļas (2 glāzēm)

125 g melleņu 

2 ēdamk. brūna cukura

sula no 1 citrona

ledus 

100 ml viskija 

200-250 ml citrusu limonādes (piemēram, Sprite vai Enjoy) 

citrona miziņas un svaigas mellenes rotāšanai 


Pagatavošana: 

No mellenēm un brūnā cukura pagatavo sīrupu - liec mellenes ar cukuru katliņā, uzvāri un vāri ~1 min, tad iegūto masu kārtīgi izberz caur sietu.  Melleņu sīrupu, viskiju un citronu sulu salej šeikerī un spēcīgi sakrati. Piepildi glāzes ar ledu, pārlej to ar šeikerī iegūto viskija, citronu un melleņu maisījumu, atlikušo glāzes daļu piepildi glāzi ar citrusu limonādi. Kokteili rotā ar citronu miziņām, svaigām mellenēm un baudi! 

Dzīvesstils

Uz Ziemellatvija.lv pilno versiju