Recepte: Citronu-ķiploku vista ar kartupeļiem

Sastāvdaļas:

  • 60 ml olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 3 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējkarote sasmalcināta svaiga timiāna vai 3/4 tējkarotes kaltēta timiāna
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes sasmalcināta svaiga rozmarīna vai 1/4 tējkarotes kaltēta rozmarīna, sasmalcināta
  • 1/4 tējkarotes piparu
  • 6 vistas šķiņķīši
  • 6 vistas stilbiņi
  • 500 g nelielu kartupeļu, pārgrieztu uz pusēm
  • 1 vidējs citrons, sagriezts šķēlītēs
  • 2 ēdamkarotes maltu svaigu pētersīļu

Pagatavošana:

Bļodā sajauc eļļu, citrona sulu, ķiploku, timiānu, sāli, rozmarīnu un piparus. Ceturto daļu garšvielu maisījuma pārlej vistai, kas ievietota citā bļodā, kārtīgi samaisa, lai visi vistas gabaliņi būtu pārklāti ar marinādi. Vistu apsedz un ieliek uz 30 minūtēm atdzist ledusskapī. To pašu dara ar atlikušo garšvielu maisījumu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Nolej šķidrumu no vistas, ja tāds ir izdalījies, liek vistu uz cepšanas pannā. Ap vistu vienā slānī pievieno kartupeļus, pārlej tiem atlikušo garšvielu maisījumu. Visam pa virsu liek citrona šķēles. Cep, līdz kartupeļi ir izcepušies, aptuveni 40-45 minūtes.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils

Uz Ziemellatvija.lv pilno versiju