Recepte: Liellopa gaļas čili

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1/2 liels baltais sīpols, sasmalcināts
  • 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 ēd.k. tomātu pastas
  • 700 g maltas liellopa gaļas
  • 1 1/2 ēd.k. čili pulveris
  • 1 tējk. maltas ķimenes
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 1/2 tējk. paprikas
  • 1/4 tējk. Kajēnas piparu (pēc izvēles)
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 400 g sarkano konservēto pupiņu, notecinātas
  • 800 g konservētu tomātu, sagriezti

Pasniegšanai:

  • Sarīvēts Čedara siers
  • Skābais krējums
  • Sagriezti zaļie lociņi

Pagatavošana:

Lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu. Pievieno sīpolu un sautē, līdz tas ir mīksts, apmēram 5 minūtes. Pievieno ķiplokus un sautē apmēram 1 minūti, pēc tam maisot pievieno tomātu pastu, līdz viss ir sajaukts. Pievieno malto liellopa gaļu un sautē, līdz tā vairs nav sārta. Notecina taukus un liek atpakaļ uz plīts.

Pievieno čili pulveri, maltas ķimenes, oregano, papriku, Kajēnas piparus (ja lieto) un bagātīgi pieber sāli un piparus. Pievieno pupiņas un tomātus, sagaida līdz sāk vārīties. Samazina karstumu un sautē 20 minūtes. Nogaršo, vajadzības gadījumā pievieno vēl sāli un piparus.

Servē traukos, pirms pasniegšanas katrai porcijai uzliek  skābo krējumu, uzber Čedaru un lociņus.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils

Uz Ziemellatvija.lv pilno versiju