“Novada Garša” un “Pavāru klubs” aicina uz Hanzas peronu

Ar saturiski daudzveidīgu konferenci, vēl nebijušām pavāru sacensībām un dažādām garšu pieturām 2. oktobrī Hanzas peronā notiks Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) sadarbībā ar “Pavāru klubu” rīkotā pasākuma “Novada Garša 2020” sezonas noslēguma pasākums. 

Atšķirībā no aizvadītā gada šogad pasākums plānots vienu dienu, un ierastā mazo ražotāju tirgošanās tajā nav paredzēta. Konferencei  “Vietējie produkti nākotnes tirgū”,  kurā savā pieredzē dalīsies e-komercijā, lauksaimniecībā, zīmolu radīšanā un kopdarbībā zinoši uzņēmēji un eksperti, varēs sekot klātienē (ņemot vērā esošos drošības noteikumus) un arī attālināti feisbuka tiešraidē. 

Biļetes uz pasākumu iegādājamas: https://www.bezrindas.lv/lv/vietejie-produkti-nakotnes-tirgu/8690/

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “Pavasarī piedzīvotā Covid krīze parādīja vērtības, kas ir tiešām būtiskas – vietējais produkts un tā ražotājs, kurš spēj nodrošināt pārtiku ikkatrai ģimenei. Arī attālināti. Tieši tad arī “Novada Garšas” katalogs savā attīstībā teju “uzsprāga” – tajā uzreiz vēlējās piedalīties daudzi ražotāji, pārtiku tajā meklēja tiešām daudzi Latvijas iedzīvotāji, varbūt pirmo reizi uzzinot, ka arī viņiem līdzās pieejami labi vietējie ražotāji.” 

“Novada Garšas” sezonas noslēgumā LLKC sadarbībā ar “Pavāru klubu” piedāvās arī divus, Latvijā vēl nebijušus konkursus, kuri notiks Hanzas peronā, bet to uzvarētājus paziņos 2. oktobra “Novada Garšas” apbalvošanas ceremonijā.

Svetlana Riškova, “Pavāru kluba” prezidente un “Latvijas Bocuse d’Or akadēmijas”  prezidente: “Pirmo reizi Latvijā notiks konkurss publiskā sektora ēdinātājiem – pavāriem no mācību iestādēm. Četru novadu komandas sacentīsies par labākās titulu. Lai arī skolu pavāri pašlaik ir nobijušies un uztraukušies, domāju, ka jau tagad viņi visi ir uzvarētāji – piedaloties būs ieguvuši jaunas zināšanas un pilnveidojuši savas prasmes. Otrs Latvijā nebijis jaunums – pārtikas produktu konkurss mazajiem ražotājiem, kurā pirmo reizi profesionālam vērtējumam savus produktus varēs iesniegt arī mājražotāji. Profesionālas žūrijas vērtējums un saņemtais tituls būs nenoliedzams ieguvums visiem pavāriem un “Horeca” sektoram kopumā, jo beidzot būs pieejama informācija, kur rodami kvalitatīvi vietējie produkti.”

Pavāru kluba un LLKC sadarbībā neizpaliks arī ikgadējais pavāru un pavārzeļļu meistarības konkurss ”Latvijas 2020. gada pavārs un “Reaton Zelta pavārnīcas ieguvējs”. 

Vija Tirzmale, “Reaton” pārtikas produktu tirdzniecības mārketinga vadītāja Baltijā: “Ir patiess prieks, ka arī šogad turpinās ikgadējā pavāru konkursa “Latvijas gada pavārs” tradīcija, un mēs jau 14. gadu pēc kārtas pasniegsim “Reaton Zelta pavārnīcu”. 2006. gadā aizsāktā sadarbība ar “Pavāru klubu” ļauj kopīgi veidot pavārmākslas svētkus Latvijā. Ik gadu, pasniedzot nozares galveno balvu “Reaton Zelta pavārnīca”,  mēs demonstrējam kādu būtisku lietu – partnerību, un tā ir mūsu savstarpējā uzticība, kuru “Reaton” ar nozares partneriem uztur jau vairāk nekā 25 gadus. Kā arī katru gadu kopā ar “Pavāru klubu” mēs paplašinām gastronomijas robežas un dodam iespēju sasniegt jaunas garšas virsotnes.

Plašāka informācija: www.novadagarsa.lv,  FB: NovadaGarsa, Instagram: novadagarsa

Kaimiņos

Uz Ziemellatvija.lv pilno versiju